9/30/2015

Õppereis Piusa koobastesse ja Maanteemuuseumi

Esimene sihtpunkt. Tere!

Taustaks Naistemägi

Küll on sügav!


Alla oli märksa kergem minna!




Kes seal sügaval on?

Ilus ja salapärane!


Leia nahkhiir! 




Puhkame jalga ning vaatame õppefilme.

Kõht läks kohe päris tühjaks!
Järgmine sihtpunkt!

Küll on põnev!

Pikal reisil põigatakse ikka vahel kõrtsi!

Vanasti oli rohi rohelisem  ja .... kiigedki ägedamad!

Kütust juurde ning sõit võib jätkuda.


Veidi ka tänapäevasemaid liikumisvahendeid.


Mis jäi meelde õppereisist  Põlvamaale...

Piusa külastuskeskuse juures saime liivakarjäärist üles ja alla joosta ja vaatasime filmi Piusa koobastes  elutsevatest nahkhiirtest. Maanteemuuseumis oli võimalik suure haamriga kive purustada.
Vaido, 7. klass

Maanteemuueumis tutvustas giid meile kõike, mis seal oli - alates liiklusmärkidest ja lõpetades suurte ja huvitavate traktoritega. Giid rääkis väga palju huvitavat, millest mul varem aimu ei olnud.
Jaanika, 8. klass

Piusa koobaste juures ei tohi sõita ATVdega, sest see kahjustab sealset loodust. Maanteemuuseumis oli ka üks meie koduvallas asuvast külast Pikasillast toodud sõiduk.
Kristjan, 7. klass

Põnev oli Maanteemuuseumis nähtud erinevad teede ehitamise materjalid ja võimalused. Algul ehitati soodele ja märgaladele  puidust teed, hiljem hakati teid rajama kuivale pinnasele.
Kalju, 7. klass

Piusa koobastik koosneb kuuest koopast, kuid sisse pääsesime vaid ühte. Seal koopas oli küll väga ilus. Maanteemuuseumis saime tõukeratastega liigelda nn mängumaanteel. kus pidime järgima liikluseeskirju. Maanteemuuseumis huvitasid mind väga vanad autod ja rollerid.
Ketlin, 8. klass

Ma poleks osanud arvata, et teistes riikides on nii palju erinevaid liiklusmärke. Näiteks Austraalias  märk, mis hoiatab  teel olevate elevantide eest. Nägime ka suuri teehooldusmasinaid ja giid tutvustas meile teedeehituse-ameteid.
Merily, 7. klass

Kui koju jõudsime, rääkisin sõpradega internetis sellest, mida reisil nägin ja kuulsin.
Valdo, 7. klass


Ühel päikeselisel septembrikuu teisipäeval külastasime Riidaja Põhikooli kooliperega Põlvamaad.
Esmalt suundusime Piusa koobaste imelistesse  avarustesse. Meid võttis vastu sõbralik giid. Ta tutvustas meile koopaid ja selle lähedal asuvat liivakarjääri ning rääkis ka nendega seonduvatest ohtudest. Piusa külastuskeskuses saime osta suveniire ja vaadata filmi nahkhiirtest.                             Meie järgmine sihtpunkt oli Maanteemuuseum, kus saime tutvuda vanaaegsete masinatega ja ka paljude erinevate igapäeva-asjadega.  Ka siin aitas meil ülevaadet saada asjatundlik giid.
Proovisime tõukeratastega liigelda ka liikluslinnakus, kuid mina polnud selles just parim ja otsustasin siiski jääda jalakäija rolli. Käisime ka „Kuulujutu keldris“, kus saime lugeda humoorikaid tekste nii kuulsuste kui ka Maanteemuuseumi kohta.  Jätsime ka omalt poolt mälestuseks  lühikesed naljakad kuulujutu-laused.
Mulle meeldisid need kohad, mida külastasime ja loomulikult oli tore koos kogu kooliperega ühiselt midagi ette võtta.
Kärol, 7. klass

Mälestus koostööst


Meenutusi väiksematelt ... 
Uste taga paistab koobas.
Marta, 2. kl

Anette, 3. kl

Brit-Mary, 4. kl

Taisi, 3. kl

Romero, 4. kl

Hannela, 3. kl

Ruben, 4. kl



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar